Ervaringen


Ervaringen van andere mama’s over mij – teksten waar ik van ga blozen!

Leonieke 2020
Zo gauw ik zwanger was wist ik dat natuurlijke kraamzorg wilde en al gauw werd Lisette mij van alle kanten aangeraden. Deze aanbevelingen bleken meer dan terecht! Ons zoontje is op vrijdag 13 maart geboren, net voor het uitbreken van de Coronacrisis dus we hebben een heel bijzondere kraamtijd gehad met ons nieuwe gezinnetje. Lisette heeft ons in alles echt geweldig ondersteund. Zonder haar was de borstvoeding nooit zo goed op gang gekomen, daar ben ik super dankbaar voor! Daarnaast voelden we ons zo verwend met haar heerlijke maaltijden, wat een weldaad wanneer je leven ineens zo compleet op z’n kop staat met zo’n nieuw mensje. Ook haar adviezen voor het gebruik van natuurlijke materialen om ons zoontje een zachte en natuurlijke landing te geven in deze wereld waren erg fijn. Corona gaf nog een extra en onverwachte draai aan het geheel. We hebben het als super prettig ervaren hoe Lisette elke dag op een nuchtere manier met t nieuws kwam over het verloop van het virus en hoe we het beste om konden gaan met bezoek en de gekke wereld om ons heen waar we allemaal zo plotseling mee geconfronteerd werden. Hierdoor hebben we toch ook echt énorm van onze heerlijke roze babybubbel kunnen genieten. Het was een intense en gezellige week, nu ik eraan terug denk heb ik gewoon zin om weer zwanger te worden, dat zegt wel wat haha. Lisette, heel veel dank voor alle goede zorgen!!

Linfee 2020
Lisette heb ik in mijn kraamtijd ervaren als helder, heel bekwaam, begripvol,  adeqaat in haar handelen, opgeruimd, humoristisch, flexibel, betrouwbaar, vlot en heel gezellig. Natuurlijk waren de soepjes en smoothies een enorme verwennerij, naast de massages. Zeker fijn om op te kunnen vertrouwen als je op apegapen ligt bij te komen van de rollercoaster in het ziekenhuis 😉

Anne 2019
april 2019 “Dit is de kers op mijn taart” dat zij ik meteen toen ons derde kindje, na 2 keizersnedes, op de normale manier in het ziekenhuis, in bad geboren werd. Toen we thuis kwamen was daar Lisette, zij maakte de kers op de taart nog mooier voor ons. Het was een heerlijke kraamweek! Liset levert kraamzorg dat totaal bij ons paste, heel anders dan het andere kraambureau die we bij de andere kindjes hadden. Liset werkt vanuit haar hart, kijkt naar de behoefte van je pas geboren babytje, van mij de kraamvrouw, de papa en de andere kindjes in huis. Het was een week waar we verwend werden. De heerlijke voetmassages lieten mij ontspannen waardoor ik vervolgens een dutje kon doen, je kookte heerlijke maaltijden, brachts s morgens de meest heerlijke smoothies mee, speelde met de kindjes en gaf ons de handvatten die we nog nodig hadden om ons kleine wondertje nog meer te omhullen met liefde, dit op een natuurlijke manier met veel aandacht. Liset, hadden we je maar eerder ontdekt! Het was een week om nooit meer te vergeten, dank je wel, Bas en Anne

Johanna 2019
Lisette is een geweldig mens. Altijd opgewekt, frisse energie en praktische ideeën. Ze denkt actief mee met je persoonlijke situatie en ontzorgt volledig. Ik was ontzettend blij dat ik Lisette ook in de kraamweek van mijn tweede kind een volle week bij me thuis had. Het was een feest!

Annique 2017
Lieve Lisette, Voor de tweede keer hadden we het geluk om jou als kraamverzorgster te mogen hebben. Als een kameleon weet jij je aan te passen aan wat een gezin nodig heeft. Je draaide je hand niet om voor mijn moeilijke dieetwensen en hebt ons weer heerlijk in de watten gelegd tijdens de kraamweek. Het zonnetje in huis ondanks dat de persoonlijk omstandigheden even niet optimaal waren. Heel erg bedankt wederom voor deze heerlijke start met onze kersverse gezinsuitbreiding. Heel veel liefs familie Karsten

Marloes 2017
Wij hebben een fantastische kraamweek gehad met Lisette. En wat hebben we veel geleerd! Op alle vlakken zijn we wijzer geworden, verzorging, hechting, babytaal, borstvoeding, warmtezorg, rust, dragen, etc. Onze zoon Tije was de eerste dagen een echte driftkikker, Lisette had direct door dat er erg veel spanning op zijn hoofdje zat en heeft na enkele dagen een afspraak gemaakt bij de Chiropractor. Na de behandeling kregen wij een heel relaxt mannetje terug. Mijn herstel ging heel goed, en ik had de neiging om meteen weer op volle toeren mee te draaien. Lisette heeft me regelmatig overdag naar bed gestuurd en me een fijne voetinwrijvingen gegeven. Dagelijks huid op huidcontact met mijn zoontje in bed zorgde er ook voor dat mijn borstvoeding goed op gang kwam. (hier was ik zelf waarschijnlijk aan voorbij gegaan) Lisette heeft veel aandacht voor kind, moeder EN vader. Pieter heeft de eerste dagen een groot deel van de verzorgingstaken op zich genomen en is heel goed door Lisette begeleid. Van verschonen, temperaturen en samen douchen met Tije. Wij zijn superblij met de begeleiding van Lisette en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Chantal 2017
Lisette, we vonden het fantastisch wat je allemaal voor ons deed. Het was heerlijk om me nergens druk over te hoeven maken en dat alles gewoon doorliep in ons huis. Geweldig dat je kookte, de kinderen vermaakte en van en naar school bracht, de was deed en zelfs met onze hond ging wandelen. Ook je tips waren welkom en het vertrouwen dat je ons gaf. We vonden het allemaal fijn om je in huis te hebben.

Een lieve mama 2016
Wat hadden we onze kraamweek anders voorgesteld… In plaats van kopjes thee en fruithapjes in bed waren er hele andere prioriteiten. Lisette heeft ons hierbij heel veel werk uit handen genomen, en we denken dat ze hierin heel goed heeft aangevoeld wat voor ons nodig was. Waar we zelf wat afwachtender zijn, pakte Lisette snel dingen op, wat in dit geval heel fijn was. Bijzonder om te zien hoe veel extra tijd en energie ze in ons gestoken heeft. Aan de ene kant bood Lisette echt een luisterend oor als we het moeilijk hadden, terwijl ze het aan de andere kant op momenten juist ook luchtig kon houden. Kortom, een heel warme en fijne vrouw die we enorm gaan missen.

Marga en Bas 2016
Als je kraamzorg nodig hebt, dan kunnen wij natuurlijk alleen maar Lisette aanraden! Wat is het een fijne ontspannen tijd geweest vanaf het moment dat we uit het ziekenhuis ontslagen werden. En eigenlijk is je kraamzorg al begonnen in het ziekenhuis via de telefoon en whatsapp. De begeleiding die ik in het ziekenhuis miste werd gelukkig opgevuld door jou. Wat bizar dat je in het ziekenhuis alleen maar medische zorg krijgt en geen begeleiding zoals alleen maar kraamverzorgenden dat kunnen geven! Wat we zo enorm waardeerden is dat je alternatieven aandroeg. De gezondheid van Rens en mij stond voorop en niet de protocollen, een thermometer of de weegschaal. Je begeleidde ons in het elkaar leren kennen door te kijken, luisteren en voelen om zo snel een hechte band met onze kleine vent te krijgen. De gebaande paden zijn niet altijd de beste, mooiste of kortste. Jij kent alle zijwegen en informeert en adviseert maar laat de keuze bij ons. Wat hebben we gelachen en genoten van onze eerste momenten met Rens mede dankzij jou! Gelukkig bezit je ook nog een goed gevoel voor humor, ben je heel toegankelijk, flexibel, ruimdenkend. Het geweldig dat je je werk met zoveel passie en plezier doet! Je hebt ons heerlijk aan het denken gezet om onze zoon het beste te kunnen geven binnen onze mogelijkheden, me gered van een bíjna borstontsteking en me snel weer op de been geholpen! Dankjewel en hopelijk gezond en wel tot bij een nummer 2!

Lenny 2016
Na een pittige bevalling, met ruim een week bedrust, had ik mij geen fijnere kraamzorg kunnen wensen dan Lisette van Kraamzorg Natuurlijk. Ik heb haar ervaren als een zeer deskundige, humoristische en daadkrachtige kraam!
Ze ziet wat er gedaan moet worden, pakt aan, is flexibel en geeft de nodige privacy! Ze denkt mee, geeft goede raad, maar wel op een manier die zeer zeker niet als opdringerig wordt ervaren! Soms wat meer richting de alternatieve hoek, maar totaal niet zweverig en met een heldere kijk!
Een verrassende bijkomstigheid zijn haar kookkunsten, waar wij zeer tevreden over zijn! Wij voelden ons zeer op ons gemak en hebben geen moment getwijfeld om de zorg voor onze dochter in haar handen te leggen! Zo lief, authentiek, rustig en bekwaam: klasse!

Irene 2016
Lisette heeft bij de geboorte van ons eerste kind ook als kraamverzorgende bij ons gewerkt. Dat beviel zo goed dat er voor ons geen twijfel over mogelijk was wie we er bij ons tweede kind graag bij wilden hebben. Lisette heeft een innemende persoonlijkheid en beschikt over een grote dosis humor en een voor ouders heerlijk relativeringsvermogen, wat eraan bijdraagt dat je na een week niet met knikkende knieën afscheid neemt, maar met het vertrouwen dat je het zelf kan. Dat lijkt mij het allerbelangrijkste om te bereiken in zo’n week. Ze is er als je haar nodig hebt, maar ze weet ook heel goed wat je zelf kan en wanneer ze níet nodig is. Lisette is gespecialiseerd in natuurlijke kraamzorg. Daarin kun je zover gaan als je zelf prettig vindt, en Lisette voelt feilloos aan waar de grenzen liggen op dat vlak. In ons geval kwam het neer op gezond, veelal biologisch eten en het nadenken en praten over hoe je je kind op een voor hem of haar zo prettig mogelijke wijze verzorgt. Lisette reikte de keuzemogelijkheden aan, maar kiezen deden we altijd zelf. Wij kunnen Lisette met een gerust hart van harte aanbevelen!

Yildez 2015
Na de geboorte van ons eerste kindje heeft Lisette ons fantastisch begeleid en verwend. Met haar aandacht voor moeder, kind én vader heeft ze ons een geweldige start gegeven, wat aanvoelde als een warm bad. Wij konden een week lang genieten van haar zorg, zodat we ons alleen maar hoefden bezig te houden met ons kersverse kindje. Wat ook fijn was, was de begeleiding in borstvoeding geven, en dat we de Dunstan babytaal cursus kregen. Bovendien kan ze heerlijk koken en smoothies maken! Hierdoor hebben we van een heerlijke kraamweek genoten, en vonden we het jammer toen de week voorbij was. Lisette, we zijn je dankbaar voor je fijne zorg, je bent super!

Annique 2015
Zwanger van mijn eerste zoontje was ik natuurlijk opzoek naar het beste. Ik had het geluk dat Lisette bij mij in mijn netwerk zit en toen ik binnen mijn netwerk de vraag stelde wie er geadviseerd werd als je natuurlijke kraamzorg zocht kreeg werd de naam van Lisette genoemd. Ik wilde zelf vooral iemand met ervaring die openstond voor alles. Ik vind het belangrijk om van alle mogelijkheden op de hoogte zijn zodat ik een goed geïnformeerde keuze kan maken. Lisette is van alle markten thuis en kan je daarom heel breed informeren. Ze respecteert altijd de keuze van de ouders en probeert ze waar mogelijk in die keuze te ondersteunen. Wij hebben dankzij Lisette een geweldig kraamweek gehad. Met haar heerlijke kookkunsten zorgde ze ervoor dat ik alle belangrijke voedingstoffen binnenkreeg die nodig zijn voor een optimaal herstel. We hebben alle borstvoedingshoudingen geoefend en het tepelhoedje is dankzij haar de deur uit. Voor de pijntjes en kwaaltjes had Lisette allerlei fijne en laagdrempelige tips en trucs. Ook in de verzorging van de kleine weet ze met al haar ervaring het leven gewoon erg makkelijk te maken. Ook de nazorg is geweldig. Als je na de kraamweek nog vragen hebt dan kun je die altijd stellen. Ze levert echt kraamzorg met net dat kleine beetje extra in alle opzichten! Wij hebben enorm genoten van de warme liefdevolle zorgen van Lisette en ik kijk nou al uit naar mijn volgende kraamweek die ik hoop weer met haar te mogen delen. Nogmaals bedankt voor alles!

Karianne 2015
Ik kijk terug op een hele fijne kraamweek. Het was heerlijk Lisette als kraamzorg te hebben. Lisette geeft veel ruimte over hoe je als bevallen vrouw de zorg wilt. Wat je belangrijk vindt en wat niet. Dat is heel prettig. Niets is zo “omdat het nou eenmaal zo is” er is van alles mogelijk. Lisette neemt initiatief in van alles, wat ik heel fijn vond aangezien ik zelf helemaal niet zo veel meekreeg van de wereld om me heen. Ze zag wat er moest gebeuren of hoe ze bij kon dragen aan een fijne sfeer en rust in het gezin. De voet in wrijvingen voor het slapen waren heerlijk. Ook voelde ik me ontzettend verwend met de heerlijke maaltijden! Ik zou Lisette iedereen aanraden.

Jiske 2015
Bewust hebben we voor de kraamperiode van ons tweede kindje, Ella, gekozen voor natuurlijke kraamzorg. Onze wens was een week met veel aandacht voor ons en ons pasgeboren meisje, met de nadruk op rust en vertrouwen. Al bij de kennismaking hadden we een goed gevoel bij Lisette en onze wens is uiteindelijk meer dan uitgekomen. Ze was er voor ons allemaal, zowel in woord als in daad. Ze bood ons gezelligheid, een luisterend oor, interessante inzichten en hulpmiddelen vanuit de natuurlijke zorg, heerlijk en gezond eten en ontspannen kraamzorg op maat. En dit alles vanuit een heel natuurlijke aanwezigheid, welke de ene keer nadrukkelijk was en de andere keer op de achtergrond. De week met Lisette heeft ons de rust en het vertrouwen gegeven om met aandacht voor onszelf en onze kinderen te blijven gaan voor een zo liefdevol mogelijke verzorging van onze kinderen. Voor ons betekent dit onder meer veel dragen van de baby, samen slapen, borstvoeding geven en dankzij Lisette ook het gebruik van wollen dekentjes en onderleggers! We voelen ons gesterkt in wie we zijn en hoe we om willen gaan met onze kinderen. Ontzettend bedankt voor de basis die je met ons gelegd hebt, Lisette. Die is goud waard.

Froukje 2014
Lisette is een schat. Ze gaf me meteen een vertrouwd gevoel. We hebben samen gelachen en ik heb bij haar uitgehuild. Lisette kwam zorgen voor mijn 2e kindje, Quin. Maar oh zo fijn dat ze ook voor mijn oudste meid zorgde en voor mijn man. Want ook die moesten wennen en bijkomen. Lisette is een voorstander van borstvoeding. Ik zelf was er niet zo zeker van of ik dit wel wilde, maar ik wilde het wel weer proberen. Ze zei: “Dan ben je aan het goede adres bij mij, we gaan het mooi op z’n Surinaams doen, borstvoeding en de fles. Geen stress, het moet een mooie week worden, zéker geen stressvolle”. Ik heb een hele fijne week gehad. En toen ik volledig overging naar de fles, steunde ze mij volledig. Ook zij had in de gaten dat ik er niet volledig achter stond. Ze voelde mij goed aan, en dat is zeer veel waard als je nog zo vol emotie zit, je hormonen alle kanten op vliegen en je meer wil dan dat je aankan. En als toetje kan ze ook nog heerlijk koken. Ik heb ontzettend genoten van de courgettesoep en pannenkoeken. Beide ben ik fan van. Een echte aanrader!

Nico, Judith en Ko 2014
Lisette is april 2014 bij ons in huis geweest na de geboorte van onze zoon Ko. Het was geen gemakkelijke start  gezien de bevalling, maar wat een verademing om Lisette bij ons te mogen hebben. Vanaf het eerste moment bracht ze rust in huis en straalde ze vertrouwen in ons uit als kersverse ouders. Geen betuttelende adviezen, maar voldoende ruimte gevend om het op een manier te doen die bij ons past. Meedenkend en daarbij een fijn luisterend oor biedend. Erg leuk de tips die we kregen om onze zoon beter te begrijpen in zijn behoeftes. Lisette, je bent een fijn mens en mocht er in de toekomst nog een nieuw gezinslid geboren worden, dan hopen we dat jij opnieuw aan onze zijde staat!

Julia 2014
We wonen heel klein. Dus wij dachten dat we het met een dag of 2 wel gezien hadden met een kraamverzorgende. Maar vanaf moment 1 was het zó fijn dat Lisette er was! Ze was net op tijd voor de geboorte van Ida. Daar zat ze stilletjes in een hoekje van te genieten. Ik wist dat ik graag zo natuurlijk mogelijk wilde bevallen, maar had geen weet van natuurlijke kraamzorg. Dus Lisette was een schot in de roos. Ze liet ons alternatieven zien voor gangbare verzorgingsmethoden. Niet omdat het zo moet, maar om te laten zien dat het ook anders kan dan op z’n zwitsals. Inmiddels hangen er katoenen luiers aan de waslijn en gebaren wij naar en met (!) onze baby. Ze heeft ons dus ontzettend geïnspireerd! Maar we hebben het vooral ook héél gezellig gehad. Van haar fantastische kookkunsten genoten. En veel gekletst, dat is dan weer het voordeel van zo’n klein huis. Uiteindelijk vond ik het vreselijk dat ze weg ging! Maar ja, er wachten nog vele baby’s en kersverse ouders op haar goede zorgen… En we zien haar ooit graag nog een keertje terug!